lauantai 8. kesäkuuta 2013

Pentuja tuli taloon

Nyt on sitten Hellu eilen saanut pentunsa ja neljä ihanaa otusta sieltä tulikin. Viisi putkahti tähän maailmaan, mutta yksi joutu jättämään muut, koska ei ollut tarpeeksi valmiiksi kehittynyt. Onneks nämä neljä nyt näyttää voivan hyvin, yhdellä vähän paino eilisestä tippunut, mut niin voi kuulemma joskus käydä, eli tarkkailen vähän sitä nyt et jos vielä paljon tipahtaa niin sit pitää kehitellä jotain.

Kaks tyttöä ja Kaks poikaa synty ja synnytyski kesti vaan kahden tunnin verran, joten oikeen nopee oli synnytys. Hellukin toimi oikein oivallisesti, ihan kuin ei olis ensikertalainen, ainut mitä se ei oikeen hoksannu oli napanuoran poikkasu ja istukoiden syönti. Eli me poikkastiin nuorat ja istukat se pesi oikeen puhtaaks, luuli varmaan niitäki pennuiks. :)

Nyt se on sitte vaan niiden kasvun seuraamista, tulee mielenkiintoset 14 vko ja mä oon tosi innoissani ja ilonen ku saan seurata tollasten pikku taaperoiden elämää ja kehitystä. Saas nähdä mitä kaikkea kivaa tuhmuuksia ne keksii täällä. Ajattelin ihan ekana ens viikolla vaihtaa olkkarin verhot ihan varmuudeks jo etukäteen, koska ne on aika herkät kynsimiselle, ettei sit ala harmittaa. Nyt pitää vähän suunnitella vessa-astia juttuja, et se on täs seuraavaks edessä, varmaan ens viikolla sitäki mietin sitte tarkemmin.
Tekis kauheesti mieli ostaa toinen umpilaatikko tohon olkkariin, ja sit pennuille sen lisäks joku pikkunen ensilaatikko, kun tollaseen isoon on varmaan aika hankalaa niin pienenä sit räpeltää. Ajattelin rakentaa jostain muovilaatikosta tai pahvilaatikosta jonkun sellasen systeemin, et sinne sisälle sais ton mun näyttelyhiakkiksen ja sit väsäis siihen pienen palasen tollasta muovimattoa ennen uloskäyntiä et suurin osa hiekoista varisis tassuista sit siihen eikä lattialle. :)

No kirjottelen lisää kunhan nää tästä kasvaa ja on jotain enemmän kerrottavaa, mut tietysti kuvia oon ottanu muutaman. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti